Probioticele - lupta impotriva colicilor

Probioticele - lupta impotriva colicilor

Bebelusii se confrunta deseori cu dureri abdominale violente, care apar, de obicei, incepand cu a doua saptamana de viata.


Cum se manifesta colicii
Plansul neconsolabil, zvarcolelile, tipetele ca din gura de sarpe, miscarea agitata a picioruselor, strangerea pumnisorilor si contorsionarea fetei sunt semnele clare ca puiutul tau sufera de colici.
Conform unui standard de diagnosticare, acest plans dureaza aproximativ 3 ore pe zi (de obicei in aceeasi perioada a zilei), 3 zile pe saptamana timp de 3 sptamani. Dar de fapt, perioada de manifestare a colicilor se poate intinde si peste varsta de 3 luni si este intalnita la aproape jumatate dintre bebelusi!
Este foarte important sa apelam la medici, pediatrii pentru a elimina orice alta cauza care ar putea provoca neplaceri bebelusului.


Ce putem face pentru a ajuta bebelusul
Raspundeti tot timpul la plansul lui. Leganati-l, puneti-i muzica, dansati cu el in brate, vorbiti-i.

Apropierea si afectiunea va linisti si va reduce accesele de plans.

Pe langa iubirea si afectiunea oferita de parinti, putem ajuta bebelusul folosind probiotice.


Ce sunt probioticele
Probioticele sunt microorganisme vii, identice sau similare cu cele care traiesc in mod natural in corpul nostru, cu diverse beneficii pentru sanatate, cele mai frecvente fiind bacteriile care apartin grupurilor Lactobacillus si Bifidobacterium.
Aceste microorganisme inca nu sunt prezente sau sunt in curs de aparitie in flora intestinala a nou nascutului, de aici aparand si problemele de digestie care duc la colici.

Un studiu al Universitatii Radboud (Olanda) sugereaza ca bebelusii cu colici au mai multe proteobacterii decat cei care nu prezinta colici, dezvoltand doar mai tarziu bacterii bune precum bifidobacterii si lactobacili, fapt ce determina gaze si dureri mari. Intrucat bacteriile bune se dezvolta mai greu in cazul bebelusilor cu colici, administrand probiotice acestuia practic il ajutam sa dezvolte destule bacterii bune iar asta la randul sau va ajuta flora intestinala sa isi faca treaba si sa functioneze sanatos.


Luptati impreuna impotriva colicilor pentru a avea un somn linistit si odihnitor. Atat tu cat si copilasul tau!

Taguri:

Comentarii